Uzak Masaüstü (Remote Desktop) III: Windows ile Uzak Masaüstü Bağlantısı - Full Programlar

Dns,Yasak Sitelere Giriş,Mac,Proxy,Full,Porgramlar,Themes,Html,Asp,Php,Scriptler

Copyright owners

test

20 Şubat 2017 Pazartesi

Uzak Masaüstü (Remote Desktop) III: Windows ile Uzak Masaüstü Bağlantısı

Eğer bağlanacağınız uzak bilgisayarı daha önceden hazırladıysanız (Bkz. Uzak Masaüstü (Remote Desktop) II: Bağlanılacak Bilgisayarı Hazırlama) bundan sonrası çocuk oyuncağı. Bu yüzden bu yazı daha çok Microsoft Uzak Masaüstü İstemcisi'nin seçeneklerini açıklamaya yönelik olacak...



Yazı dizisinin diğer bölümleri;



Hangi Windows sürümünde kullanabilirim?



Windows sürümü Ev Sahibi Bilgisayar (Remote Host) Ana Bilgisayar
(Remote Client)
Windows 7 Ultimate ve Enterprise Tüm sürümler
Windows 8 Pro ve Enterprise Tüm sürümler
Windows 10 Professional, Ebterprise ve Education Tüm sürümler

  
Bir uzak bilgisayara bağlanabilmeniz için önce uzak bilgisayarı buna hazırlamanız gerekiyor. Öyle kafanıza göre IP adresini veya bilgisayar adını bildiğiniz her bilgisayara bağlanamazsınız. Bu ayarlar için daha önce okumadıysanız lütfen okuyun: Uzak Masaüstü (Remote Desktop) II: Bağlanılacak Bilgisayarı Hazırlama

1- Arama kutusuna Uzak Masaüstü yazıp çıkan sonuçlar arasında yer alan Uzak Masaüstü Bağlantısı seçeneğine tıklatın ya da Çalıştır'ı açın ve mstsc yazıp Enter'a basın.

2- Bilgisayar adı kutusuna -eğer bağlanacağınız bilgisayar aynı ağdaysa- bilgisayar adını yazın. Bağlanacağınız bilgisayar aynı ağda değil Internet üzerinden bağlanacaksanız IP adresini sonuna :3389 ekleyerek yazın. Örnekler;

  • DESKTOP-760LER7
  • 176.42.27.224:3389


Bunları nasıl bulacağınızı yazı dizisinin 2. yazısında anlatmıştım. Sorun yaşıyorsanız önce bu yazıyı okuyun lütfen.

3- Eğer Uzak Masaüstü İstemcisi'ni varsayılan ayarlarda kullanacaksınız Bağlan'a tıklatın ardından açılan pencereye Kullanıcı Adı (bağlanacağınız bilgisayarda kullanacağınız kullanıcı hesabı) ve parolayı girin. Dilerseniz Beni anımsa kutusunu da işaretleyebilirsiniz.


4- Eğer seçenekleri değiştirmek istiyorsanız Seçenekleri Göster'e tıklatın.


5- Görüntü sekmesini açın ve kullanacağınız çözünürlüğü seçin. Tam ekran yaparsanız (En sağa kaydırın) başında bulunduğunuz bilgisayarın monitör çözünürlüğü geçerli olur. Ancak örneğin 1080 piksel monitörünüz varken uzak bilgisayar çözünürlüğünü 1366x768 gibi daha ufak bir değere ayarlarsanız uzak bilgisayar bir pencerede açılır. (Yazının sonundaki ekran alıntılarında olduğu gibi)


6- Yerel Kaynaklar sekmesindeki ayarlar oldukça anlaşılır. Bu yüzden açıklamaya gerek duymuyorum. Dilediğiniz gibi ayarlayın.


7- Deneyim sekmesi bağlantı ayarlarınızı belirleyen sekme. Burada değişiklik yapmanızı önermiyorum.


8- Gelişmiş sekmesinde ise kimlik doğrulaması ile ilgili ayarı değiştirmek isteyebilirsiniz. Birazdan 12. adımda görebileceğiniz üzere bir güvenlik sertifikanız olmadığından Windows sizi uyaracaktır. Ancak gerçek hayatta ev kullanıcıları için bu uyarının hiçbir anlamı yok. Bu yüzden her seferinde bir fazla onay vermek istemiyorsanız burada Bağlan ve beni uyarma seçeneğini seçebilirsiniz.


9- Genel sekmesini açın, kullanıcı adınızı (bağlanacağınız bilgisayarda kullanacağınız kullanıcı hesabı) yazın ve Bağlan'a tıklatın.


  • Bağlanacağınız uzak bilgisayar Microsoft hesabı kullanıyorsa Microsoft hesabını ve parolasını yazacaksınız. Örn. enpedi_deneme@outlook.com
  • Burada yer alan Kimlik bilgilerimin kaydedilmesine izin ver seçeneği sadece bir sonraki pencerede Beni anımsa seçeneğinin seçili olup olmamasını etkiliyor. Son derece anlamsız bir seçenek yani. Burada işaretlemeseniz dahi bir sonraki pencerede Beni anımsa seçeneğini seçebiliyorsunuz.


10- Uzak bilgisayarda kullanacağınız hesaba ait parolayı girdikten sonra Tamam'a tıklatın.


11- Bağlan'a tıklatın.


12- 8. adımda bu pencereyi anlatmıştım. Evet'e tıklatın.


13- Sonuç;


14- İsterseniz aynı anda 2. bir uzak bilgisayara da bağlanabilirsiniz;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder