Windows 7: Çalışan Bir Uygulamanın İşlemci Önceliğini Değiştirmek - Full Programlar

Dns,Yasak Sitelere Giriş,Mac,Proxy,Full,Porgramlar,Themes,Html,Asp,Php,Scriptler

Copyright owners

test

19 Temmuz 2014 Cumartesi

Windows 7: Çalışan Bir Uygulamanın İşlemci Önceliğini Değiştirmek

Windows 7, işlemcinin ürettiği hesaplama gücünü, aynı anda çalışan yüzlerce görev arasında -bunların işlemci kullanım önceliklerine göre- dağıtır. Bir görev yüksek işlemci önceliğine sahipse işlemcinin hesaplama gücünden daha fazla, düşük işlemci önceliğine sahipse daha az yararlanır.

Bu yazıda bunu nasıl değiştirebileceğinizi anlatacağım. Bu şekilde örneğin;

  • Bir videoyu yeniden kodluyorsanız ya da render alıyorsanız bu görevi yapan uygulamaya yüksek işlemci önceliği verebilir ve işlemin daha çabuk bitmesini sağlayabilirsiniz. 
  • O anda çalışan bir uygulama sisteminizi yavaşlatıyorsa işlemci önceliğini azaltarak bilgisayarı rahatlatabilirsiniz. (Ancak bu ilgili işlemin süresini uzatacaktır)


  • Bu makale Mağaza uygulamaları için uygulanamaz.
  • Yapılan değişiklikler bir seferlik yani geçicidir. Bilgisayar, oturum ya da uygulama kapatılırsa yaptığınız değişiklik sıfırlanır.
  • Seçilebilecek işlemci öncelikleri şunlardır; Düşük, Normalin altında, Normal, Normalin üstünde, Yüksek ve Gerçek zamanlı 
  • Eğer çok güçlü bir sisteminiz yoksa "Gerçek zamanlı" ayarı sisteminizi yavaşlatabilir. Bu ayarı mecbur kalmadıkça kullanmayın.

1- Görev Yöneticisi'ni açın ve işlemci önceliğini değiştirmek istediğiniz uygulamaya sağ tıklatın. Ardından İşleme git'e tıklatın.


2- İşlemler sekmesi açılacak. Burada zaten ilgili görev seçili olacak. Sağ tıklatın ve Öncelik ata açılır menüsünü genişletip dilediğiniz öncelik ayarını seçin.


3- Onay verin.


4- Artık  bu görev bilgisayar, oturum ya da uygulama kapatılıncaya kadar bu işlemci önecliğiyle çalışacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder