Windows 7: Gelişmiş Disk Temizleme Aracı'nı Masaüstü Sağ Tuş Menüsüne Eklemek - Full Programlar

Dns,Yasak Sitelere Giriş,Mac,Proxy,Full,Porgramlar,Themes,Html,Asp,Php,Scriptler

Copyright owners

test

3 Eylül 2014 Çarşamba

Windows 7: Gelişmiş Disk Temizleme Aracı'nı Masaüstü Sağ Tuş Menüsüne Eklemek

Windows 8'deki Disk Temizleme Aracı varsayılan seçenekler dışında daha fazla dosya türünü listeleyen gelişmiş seçeneklere de sahiptir. Bunu daha önce anlatmıştım: Windows 7: Gelişmiş Disk Temizleme Aracı

Bu yazıda ise Gelişmiş Disk Temizleme Aracı'nı masaüstü sağ tuş menüsüne ekleyeceğiniz bir öğe ile nasıl çalıştıracağınızı anlatacağım. Altta bu öğeyi görüyorsunuz;


1- Buradan Gelişmiş Disk Temizleme Aracı.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Gelişmiş Disk Temizleme Aracı klasörünün içinde 2 adet Klasör olduğunu göreceksiniz;

  • EKLE
  • KALDIR

4- Eğer ekleyecekseniz EKLE klasörünü açın ve 5. adımdan devam edin. Eğer makaleyi daha önce uyguladınız ama yaptığınız değişiklikleri geri almak istiyorsanız KALDIR klasörünü açın ve 7. adıma geçin.

5- EKLE klasörünün içinden çıkan Gelişmiş_Disk_Temizleme_Aracı.vbs dosyasını C:\Windows klasörüne taşıyın.

6- Diğer dosya olan Gelişmiş Disk Temizleme Aracı_EKLE.reg Kayıt Defteri anahtarına çift tıklatarak gerekli onayları verin.

Geri Dönüş...


7- KALDIR klasörünün içindeki Gelişmiş Disk Temizleme Aracı_KALDIR.bat dosyasını çalıştırın.


Bu script -5. adımdaC:\Windows klasörüne attığınız Gelişmiş_Disk_Temizleme_Aracı.vbs dosyasını silecek ve -6. adımda- Gelişmiş Disk Temizleme Aracı_EKLE.reg Kayıt Defteri anahtarı ile yaptığınız değişiklikleri geri alacak.

İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Gelişmiş Disk Temizleme Aracı klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder