Windows 8 ve 10: Kilit Ekranı Bildirimlerini Ayarlamak - Full Programlar

Dns,Yasak Sitelere Giriş,Mac,Proxy,Full,Porgramlar,Themes,Html,Asp,Php,Scriptler

Copyright owners

test

3 Aralık 2012 Pazartesi

Windows 8 ve 10: Kilit Ekranı Bildirimlerini Ayarlamak

Windows 8 ve 10 iki farklı kilit ekranı sunar: Kullanıcı Kilit Ekranı ve Ana Kilit Ekranı. (Daha fazla bilgi için linke tıklatın)
          Windows 8/10 Başlangıç canlı kutucukları güncel bilgileri Kullanıcı Kilit Ekranı'nda gösterme kabiliyetine sahiptir. Buna ek olarak bazı seçili uygulamaların bildirimleri de Kilit ekranında gösterilir. Bu bildirimler ise ikiye ayrılır: Hızlı Durum ve Ayrıntılı Durum.
         Hızlı Durum bildirimleri simge olarak gösterilirken, Ayrıntılı Durum bildirimleri metin veya Kutlama Bildirimi (Sağ üst köşede) şeklinde olabilir. Altta bunun örneğini görüyorsunuz;


I. YOL: 
Bilgisayar Ayarları'ndan; 
(Windows 8, 8.1 ve 10)

1.1- Şunlardan birini yapın;

  • (Windows 8'de) Bilgisayar Ayarları'nı açın ve Windows 8'de Kişiselleştir'e tıklatın, ardından Kilit ekranı sekmesini seçin. Windows 8.1'de Bilgisayarlar ve Cihazlar/Kilit ekranı yolunu izleyin.
  • (Windows 10'da) Ayarlar uygulamasını açın ve Kişiselleştirme/Kilit Ekranı yolunu izleyin.


Hızlı Durum bildirimleri;

1.2- Eklemek için;

  1. Kilit ekranı uygulamaları başlığı altındaki artı (+) işaretine tıklayın ve açılan listeden seçin. (Sadece Kilit ekranında bildirim gösterme kabiliyeti olan uygulamalar listelenir)


1.3- Kaldırmak için,

  1. Kilit ekranında bildirimlerinin gösterilmesini istemediğiniz uygulamaya tıklayın ve Windows 8 ve 8.1'de Burada hızlı durum gösterme'ye, Windows 10'da Yok'a tıklatın.  Bu ayar sadece seçtiğiniz uygulama için geçerli olur ve diğer uygulamalar etkilenmez. (Resimleri inceleyin)


1.4- Değiştirmek için;

  1. Bir kutucuktaki uygulamayı değiştirmek isterseniz gösterilen uygulamanın olduğu kutuya tıklayın ve o kutuda gösterilmesini istediğiniz uygulamayı seçin. Örneğin resimde görebileceğiniz gibi 2 ayrı Hava Durumu uygulaması kullanıyorsanız Kilit ekranında hangisinin gösterileceğini seçebilirsiniz. (Tabii her ikisinin de gösterilmesini de seçmeniz de mümkün. Bunun için 1.2 adımını uygulayın)


Ayrıntılı Durum Bildirimleri;


Bir uygulama ile ilgili Ayrıntılı Durum bilgilendirmesi alabilmeniz için bu uygulamanın Hızlı Durum bilgilendirmelerinin açık olması gerekir. Başka bir deyişle 1.3 adımını uyguladığınız bir uygulamadan Ayrıntılı Durum güncellemesi alamazsınız
1.5- Ayrıntılı Durumunu görüntülemek istediğiniz uygulamayı seçin başlığı altındaki kutucuğa tıklayın ve;

  1. Ayrıntılı Durum bildirimlerini almak istemiyorsanız Windows 8 ve 8.1'de Kilit ekranında ayrıntılı durumu gösterme'ye, Windows 10'da Yok'a tıklatın.
  2. Ayrıntılı Durum bildirimlerini almak istediğiniz uygulamayı eklemek ya da değiştirmek için açılan listeden istediğiniz uygulamayı seçin.


II. YOL: 
Uygulama İzinlerinden;
(Sadece Windows 8 ve 8.1)


Uygulama izinlerinden yapacağınız ayarlar sadece Hızlı Durum bildirimleri için geçerlidir. Eğer seçtiğiniz uygulamanın  ayrıntılı durumunun Kilit ekranında görüntülenmesini istiyorsanız I YOL adım 1.5.2'yi ayrıca uygulamanız gerekir.
2.1- Ayarını değiştirmek istediğiniz uygulamayı açtıktan sonra Düğmeleri açın ve Ayarlar'a tıklatın.

2.2- İzinler'e tıklatın.


2.3- Kilitleme ekranı başlığı altında dilediğiniz ayarı yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder