Parolanızı Unuttunuz: Offline NT Password ile Parolayı Sıfırlamak - Full Programlar

Dns,Yasak Sitelere Giriş,Mac,Proxy,Full,Porgramlar,Themes,Html,Asp,Php,Scriptler

Copyright owners

test

8 Eylül 2012 Cumartesi

Parolanızı Unuttunuz: Offline NT Password ile Parolayı Sıfırlamak

Geçenlerde kullanıcı şifresini unutan Windows 7 kullanıcıları için -hiçbir harici araç/uygulama kullanmadan uygulayabilecekleri- bir yazı yazmıştım: Windows 7: Parolanızı Unuttunuz ve Hesabınızda Oturum Açamıyorsunuz!

Ancak özellikle Windows Vista kullanan bazı kullanıcılar bu makaleyi uygularken sorun yaşadıklarını bildirdiler. Bu yüzden daha genel ve bahsettiğim makaleye bir alternatif olacak bir yöntemi daha anlatmaya karar verdim. Bu yöntemde Offline Windows Password & Registry Editor adında bir araç kullanacağız. Bu aracı 2-3 yıl önce Windows Vista bölümünde anlatmıştım ama geçen zamanda versiyon değişiklikleri olduğu için o yazı uygulanamaz hale gelmiş. Bu makaleyi bütün Windows sürümlerinde uygulayabilirsiniz...


Bu araç oldukça eski ve artık güncellenmiyor. GPT disk ve Windows 8/10 desteği yok. Bu yüzden bilgisayarınız UEFI destekli ise ve/veya Windows 8/10 yüklüyse bu yazıyı uygulayın: Windows 8 ve 10 : Lazesoft Recovery Suite ile Yerel Hesap Parolasını Sıfırlama 
1- Öncelikle Offline Windows Password & Registry Editor'u indirmemiz gerekiyor. Bunun için buraya gidin ve sayfanın en üstündeki Bootdısk butonuna tıklayın.


2- Altlara doğru indiğinizde Download bölümünü göreceksiniz. En üstteki -açıklamasında Bootable CD image yazan-  ISO imajını indirin. (Sıkıştırılmış bir şekilde indireceksiniz. İndirdiğiniz arşivi WinRar yada benzeri bir araçla ayıklayın) 

3- Bu iso imajını bir CD ya da DVD'ye -önyüklenebilir olarak- yazdırın ya da USB belleğe -önyüklenebilir olarak- atın.

4- Bilgisayarı bu CD/DVD yada USB bellekten başlatın. (Önyükleyin)

5-  Karşınıza alttaki ekran çıkacak. Enter'a basarak geçin.


6- Eğer sisteminizde birden fazla disk varsa yada tek diskiniz olmasına rağmen bu disk bölüntülere ayrılmış durumda ise bu diskler yada bölüntüler listelenecek. Windows'un yüklü olduğu diski seçmelisiniz. Bunu da boyutlarına bakarak kolayca ayırt edebilirsiniz. Benim sistemimde Windows'un yüklü olduğu bölüntü 2 numaralı bölüntü. 2 değerini girip Enter'a basıyorum.


7- Varsayılan olarak doğru adres seçili olacağı için birşey girmenize gerek yok. Enter'a basın  sadece.


8- Yine varsayılan olarak bizim kullanacağımız seçenek (Password Resetseçili olduğu için yine sadece Enter'a basmanız yeterli.


9- Yine varsayılan olarak bizim kullanacağımız seçenek (Edit User Data and Password) seçili olduğu için yine sadece Enter'a basmanız yeterli.


10- Sistemdeki kullanıcı hesapları listelecek. Şifresini sıfırlamak istediğiniz hesabın adını listede verildiği şekilde yazın. Ben kendi kullanıcı adımı yazıyorum, yani; Nonpasaran


11- Yine varsayılan olarak bizim kullanacağımız (Clear (blank) user password) seçili olduğu için yine sadece Enter'a basmanız yeterli.


12- İşlemin başarılı olduğuna dair bir mesaj alacaksınız. (Yeşil ile işaretlenmiş alan) Çıkmak için ! (Ünlem işareti) karakterini girin ve Enter'a basın.


13-  Çıkmak için q (Quit) karakterini girin ve Enter'a basın.


14- Son olarak yaptığınız değişiklikleri kaydetmek isteyip istemediğiniz sorulacak. y (Yes) yazın ve Enter'a basın. Ardından Offline Windows Password & Registry Editor'den çıkmak ve sistemi yeniden başlamak için CTRL + ALT + DEL tuşlarına beraber basın.


15- Artık oturum açabiliyor olmanız gerek. Altta makalenin uygulanışını seyredebilirsiniz. (HD ve Tam Ekran seyretmenizi tavsiye ederim)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder